Pomlađivanje
krvnom plazmom

Jednostavno, dugotrajno i neinvazivno rješenje kojim se odgađa proces starenja te postiže dugotrajna regeneracija tkiva bez promjene fizionomije i izraza lica

TEKST: DOLORES TOLIĆ

Za potpuni efekt potrebna su tri tretmana koja se preporučuju odraditi u periodu od jednog mjeseca
POLIKLINIKA MILOJEVIĆ

Gundulićeva ulica 40, Zagreb

Mnoge se žene još sjećaju fotografija američke reality zvijezde Kim Kardashian iz 2013. na kojima je osvanula krvavog lica nakon što se podvrgnula tretmanu pomlađivanja vlastitom krvlju. Srećom pa su takve invazivne metode stvar prošlosti, a umjesto njih svijet slavnih osvojio je tretman PRGF. I ovdje se u borbi protiv starenja kože koristi krvna plazma, no riječ je o najnovijoj tehnologiji koja je dovedena do savršenstva te nema nikakvih nuspojava.

– Najveća novost PRGF tretmana jest da se iz krvi ne koriste leukociti koji su se pokazali ključnim uzročnikom “krvavih” lica i upalnih procesa kod kože tretirane krvnom plazmom. Ovdje glavnu ulogu imaju proteini u krvi koji su najzaslužniji za stimulaciju i ubrzavanje regeneracije tkiva. Stoga PRGF već dugo kod oporavka od ozljeda koriste mnoge sportske zvijezde poput tenisača Rafaela Nadala – objašnjava dr. Nikola Milojević, čija je poliklinika prva na naše tržište uvela ovaj hit tretman.

Drugim riječima, u odnosu na dosadašnje slične metode kao što je “vampirski facelift” (kojem se više ne podvrgava ni Kim Kardashian), tehnologija PRGF stoposto je sigurna. Tretman je bezbolan i brz, a eventualno blago crvenilo povlači se nakon jednog dana. Dr. Milojević ističe da mu se mogu podvrgnuti i mlađe osobe s obzirom na to da se njime liječi i koža sklona aknama, ali i kronični ulkusi.

Tretman je bezbolan i brz, a eventualno blago crvenilo povlači se nakon jednog dana

Kod PRGF tretmana klijentu se vadi vlastita krv iz koje se posebnom metodom izdvaja krvna plazma, a već nakon 10 minuta se injektira u željeno područje

– Kod PRGF tretmana klijentu se vadi vlastita krv iz koje se posebnom metodom izdvaja krvna plazma, a već nakon 10 minuta se injektira u željeno područje – kaže dr. Nikola Milojević, u čijoj se poliklinici ovom tehnologijom tretira cijelo lice, dekolte, vrat te ruke. Za potpuni efekt potrebna su tri tretmana koja se preporučuju odraditi u periodu od jednog mjeseca.

– Koliko je PRGF-a prirodan najbolji je dokaz to što je tijekom jednomjesečnog tretiranja moguće koristiti čak i filere. Jedino bi trebalo izbjegavati tretmane kože na bazi kiselina, kao i pretjerano izlaganje suncu, premda krvna plazma štiti od štetnih sunčevih zraka. Što se tiče nanošenja dekorativne kozmetike, također bi bilo dobro pričekati jedan dan, no u slučaju da je to nije moguće najbolje je koristiti pudere na bazi minerala – savjetuje dr. Milojević.

dr. Nikola Milojević, liječnik estetske medicine / privatna fotografija