Novi osmijeh
za manje od 24 sata

All-on-4 metoda brzo je i učinkovito rješenje za nedostatak zubi u cijeloj gornjoj ili donjoj čeljusti. Osim brzog postupka ugradnje i relativno kratkog vremena oporavka, ovo protetsko rješenje je u potpunosti fiksno i pacijentu pruža osjećaj pravih zubi

Do novog osmijeha u samo tri sata
POLIKLINIKA KUSTEC

Bukovačka cesta 7, Zagreb

Dr. Ivan Kustec se gotovo svakodnevno susreće sa slučajevima u kojima je potrebna rekonstrukcija obje čeljusti zbog nedostatka većine zuba ili bezube čeljusti.

U sklopu Poliklinike Kustec se nalazi laboratorij u kojem najmodernijom tehnologijom u dentalnoj medicini i implantologiji vraćamo osmijeh za manje od 24 sata.

Metodom All-on 4 ( sve na 4) se unutar jednog dana u lokalnoj anesteziji ugrađuju u čeljust četiri implantanta te se na njih učvršćuje privremeni fiksni most. Posebnost ove metode je u tome da se implantanti ugrađuju pod određenim kutom (zbog toga se tako ugrađeni implantanti mogu odmah nakon operacije opteretiti privremenom protezom) u području prednjih i u početnom dijelu stražnjih zubi. Završni most pacijent dobiva nakon 3-6 mjeseci ( period koji je bitan za proces srastanja zubnog implantanta s kosti čeljusti).

Glumica Jane Fonda i u osamedestima ima lijep osmijeh

Prednost ALL-ON-4 metode je ta što uz redovito održavanje postaje doživotno fiksno rješenje, za razliku od mobilnih proteza koje se moraju svakodnevno lijepiti pastom za proteze da bi ostale fiksne u ustima.

All on-6 metoda je fiksni protetski rad sa svim zubima postavljen i fiksiran na 6 implantanta u bezuboj čeljusti. Za razliku od all-on 4 metode, kod all-on 6 se pored 4 implantanta u fronti , ugrađuju još dva implantanta na svakoj strani. Daljnji postupak izrade privremene i trajne proteze je isti. Uvijek je poželjno dati prednost All-on 6 metodi i ugraditi više implantanta u prednji i stražnji dio bezubih čeljusti ako je to moguće pogotovo kod gornje čeljusti (zbog same težine zuba tj. proteze).

Prednost ALL-ON-4 metode je ta što uz redovito održavanje postaje doživotno fiksno rješenje, za razliku od mobilnih proteza koje se moraju svakodnevno lijepiti pastom za proteze da bi ostale fiksne u ustima. Most se iz usta može izvaditi samo pri redovitim kontrolama kada ga stomatolog može odvojiti od implantanta da bi se napravila profesionalna higijena. Svaki pacijent sa izraženim strahom od zubara u Poliklinici Kustec moći će se podvrgnuti samome zahvatu pripomognut metodom svjesne sedacije. Primjenom sedativa pacijent ostaje budan, nema osjećaj straha i posve bezbolno prolazi kroz proces.

dr. med. dent. Ivan Kustec / privatna fotografija