Nova uloga
kraljice ljeta

Zbog svojih blagodati lubenicu ove sezone, osim u tanjuru, priželjkujemo i u beauty proizvodima koji će osvježiti i umiriti kožu lica i tijela

TEKST: INES MADUNIĆ

Volimo je jesti, savršena je za razne koktele i osvježavajuća pića, opjevao ju je i Harry Styles u svom ljetnom hitu, no jeste li znali da je lubenica super sastojak koji biste trebali uvrstiti u svoju beauty rutinu?

Sočno voće, koje je zapravo povrće, tehnički gledano, jer spada u rod tikve, sjajno je za hidrataciju, umirivanje kože i elastičnost. Lubenica je bogata vitaminima A, C i E te antioksidansima, što znači da je jako dobra za smirivanje kože i smanjenje crvenila jer ima protuupalna svojstva.

U azijskim kulturama odavno je poznata čarobna moć lubenice za našu kožu pa nije čudno da je najveći boom s njom u glavnoj ulozi u kozmetičkom svijetu napravio američki brend Glow Recipe koji se bazira na korejskoj kozmetici. U jednom je trenutku postojala čak i lista čekanja s više od 5000 ljudi koji su željeli njihovu masku s lubenicom.

Hidratantna krema za lice Watermelon Glow Pink Juice Moisturizer (60 ml), 39 dolara, Glow Recipe
Hidratantna maska za lice (50 ml) 87,29 kn, Revolution Skincare X Jake-Jamie Watermelon
Serum of Love s lubenicom (30 ml) 112 kn, Rude Cosmetics

“Sjećamo se još iz djetinjstva da su nam bake govorile da utrljamo lubenicu u svoju kožu, a znamo i da puno Koreanki koristi lubenicu u kućnoj pripremi kozmetike pa smo je poželjele uključiti u naše proizvode”, rekle su Christine Chang i Sarah Lee, osnivačice Glow Recipea.

Više od 90 posto lubenice je voda, što znači da će prirodno hidratizirati kožu, a u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom, vrlo će se brzo vidjeti rezultati, odnosno koža koja je punija, elastičnija, ima manje bora i hidratizirana je.

Lubenica i proizvodi koji sadrže ovaj super sastojak jako su nježni pa odgovaraju svakom tipu kože.

Sheet maska s lubenicom 35,61 kn, Holika Holika
Glow maska za spavanje (80 ml), 45 dolara, Glow Recipe
Intenzivna noćna maska 172,05 kn, Holika Holika