dr. Dinko Kaliterna, specijalist dermatovenerolog

ŠTO JE NANOFAT

Upoznajte novu vrstu regenerativne medicine budućnosti koja se provodi jedino u poliklinici Poliderma u Zagrebu

POLIKLINIKA POLIDERMA

Više o tretmanu saznajte pozivom na 01 4828 961 ili na emal adresu narucivanje@poliderma.hr

1. https://www.poliderma.hr/

U zagrebačkoj poliklinici Poliderma1, odnedavno je dostupan Nanofat, metoda regenerativne medicine budućnosti pri kojoj se u svrhu regeneracije, obnove i pomlađivanja kože, u svrhu prevencije starenja, popravljanja strukture kože te rješavanja problema u obliku bora, ožiljaka i problema pigmentacije koristi vlastito masno tkivo klijenta iz kojeg se izvlače faktori rasta.

Zapravo, faktori rasta su bjelančevine odgovorne za komunikaciju među stanicama. Između ostalog, snažno potiču razvoj novog kolagena i preveniraju starenje kože te imaju veliku važnost u održavanju kože mladolikom. S godinama se smanjuje razvoj faktora rasta te je njihovo nadomještanje nužno kako bi se koža održala mladolikom.

Nanofat se isto tako može kombinirati sa frakcijskim laserom. Ovo je jedna metoda koja daje izrazito brze rezultate, stopostotni izgled lica i dobije se jedan takav sjajan rezultat kvalitete kože što se ne može dobiti sa niti jednom drugom metodom.

Predio oko očiju pomlađen vlastitim masnim tkivom pacijentice

U svojoj osnovi, izazov prevencije starenja kože sastoji se od načina na koji se moguće potaknuti razvoj novog kolagena – proteina koji naše tijelo proizvodi a svrha mu je između ostalog, održavanje meka, lijepe i mladolike kože. Pod utjecajem vanjskih faktora i tijekom starenja dolazi do oštećenja kolagena te smanjenja njegove proizvodnje.

– Kod tretmana Nanofat, koristi se masno tkivo tkivo klijenta koje se izvadi iz područja trbuha, bokova, prepona ili koljena. Potom se ono usitni te se iz njega dobivaju faktori rasta koji se potom ubrizgavaju na površinu kože ili ispod kože – objašnjava liječnik Dinko Kaliterna, dermatolog koji u poliklinici Poliderma zbog izvanrednih rezultata redovito koristi tretman i metodu Nanofat.

Svrha Nanofata nije nadoknada volumena lica nego oblikovanje i učvršćivanje kože

– Nanofat daje savršene rezultate čak i na teško dostupnim mjestima, odnosno mjesta koja su na druge tretmane slabije reagirala poput šaka, dekoltea i vrata. Ono što je možda najbitnije napomenuti i naglasiti je upravo činjenica da je ovo potpuno prirodna metoda jer se tretman radi primjenom stanica uzetih od klijenta – bez sintetskih punjača gdje se cijeli proces događa prirodno, na najpotpuniji mogući način – opisuje Kaliterna i dodaje kako je tretman neagresivan, a rezultati koji imaju potpuno prirodan ‘look and feel’ traju godinama.

– Važno je napomenuti da svrha Nanofat tretmana nije nadoknada volumena lica,  već učvršćivanje i oblikovanja lica. To je zasigurno jedna od najboljih metoda, a također je gotovo jedina metoda kojom se u potpunosti možemo boriti protiv tamnih podočnjaka i bora oko očiju, a golema prednost je i što su  rezultati vidljivi kroz prvih par tjedana te su sve bolji. Tretman može biti rađen samostalno ili u kombinaciji s drugim tretmanima: naprimjer, laserima ili injekcijskim radiovalovima.

Nanofat se, inače, radi samo jednom, a kao i kod metode Endolifta – nema produženog oporavka kao ni bilo kakvih problema, osim mogućeg crvenila na licu koje traje dan ili dva.

Također, ovo je daleko snažnija metoda i efikasnija od PRP-a koja sadrži višestruke prednosti: bogata je faktorima rasta te se ističe neizmjernim potencijalom regeneracije, obnove, pomlađivanja kože, smanjivanja ožiljaka i pigmentacija i brojnim drugim pozitivnim rezultatima.

Zapravo, faktori rasta su bjelančevine odgovorne za komunikaciju među stanicama. Između ostalog, snažno potiču nastanak novog kolagena i preveniraju starenje kože te imaju veliku važnost u održavanju kože mladolikom. S godinama se usporava razvoj faktora rasta te je njihovo nadomještanje nužno kako bi se koža održala mladolikom.